08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krema Soslu Mezgıt Bugulama Tarifi Ve Yapılışı
Krema soslu mezgıt bugulama tarifi ve yapılışı
mezgit fileto (ya da sıkı ve beyaz etli başka bir balık filetosu olabilir )
# Arzuya göre 250 gr temizlenmiş karides (ben dondurulmuş kullandım )
# 1 çay bardağı zeytinyağı
# 1 küçük boy çok ince kıyılmış kuru soğan
# 1 yemek kaşığı un
# 2 su bardağı su
# 3 adet defne yaprağı
# 2 kesme şeker
# 1 yemek kaşığı kuru nane ya da ince kıyılmış taze nane
# 1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz ya da dereotu
# 1 limonun suyu
# Tuz, karabiber
# Arzuya höre 1 türk kahvesi fincanı sek beyaz şarap
Sosu için:
# 1 küçük kutu (200 ml ) hazır krema
# 1 tatlı kaşığı toz şeker
# 3-4 diş ezilmiş sarımsak
# Tuz, karabiber, kuru nane ve arzuya göre pulbiber
Yapılışı:
# Öncelikle balık filetolarını yıkayıp kurulayın, karidesleri çözdürün
# Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip kavurun
# Tencereye 2 su bardağı su, defne yaprağı, limon suyu ve isterseniz beyaz şarabı ekleyip kaynatın
# Kaynayan karışıma balıkları ve isterseniz karidesleri ilave edin Tuz, karabiber ve kesme şekerleri ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika balıklar beyazlaşıp dirileşinceye kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin Ateşten almadan birkaç dakika önce ince kıyılmış taze nane ve dereotlarını ekleyip karıştırın
# Bu arada bir sos tenceresinde kremayı ısıtın, tuz, karabiber, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyin Kaynayana kadar karıştırın ve servise kadar sıcak tutun
# Balıkları servis tabağına delikli kevgirle alın ve üzerlerine sıcak krema sosunu gezdirin
|
|
|