Konu
:
Tereyağli Alabalik Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağli Alabalik Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağli Alabalik Tarifi
TEREYAĞLI ALABALIK
Malzemeler 1 kişilik:
1 adet
alabalık
1 dilim taze kaşar
peynir
i
3 adet taze
soğan
1 adet
domates
10 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz
Balıkçıda, alabalığın kılçığını çıkarttırıp, temizletin
Temizlenen balığı siz de yıkayıp, suyunun süzülmesi için süzgece yerleştirin
Bu arada, balığın içine koyacağınız malzemeyi hazırlayın
Taze kaşar
peynir
ini ve
domates
i küp küp doğrayın
Yıkadığınız maydanozu ve 2 adet taze
soğan
ı da ince ince kıyın
Tereyağı ve margarini tavada eritin
Ayırdığınız taze
soğan
ı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe kavurun
Balığın içine koyacağınız malzemeyi karıştırın
Balığın içini ve dışını hafifçe tuzladıktan sonra harcı balığa doldurun
(Tüm malzemeyi koymanıza gerek yok
Aldığı kadarı yeterli olacaktır)
Alabalığı kapattıktan sonra orta dereceli ateşte önlü arkalı pişirin
Not: Alabalık, pek tanınan ve sıkça tüketilen bir balık değildir
Ancak tereyağında ve taze
soğan
la pişirdiğinizde ne denli
lezzetli
olduğunu göreceksiniz
Bu balığı pişirmenin en zor yanı, pişerken balığı ters yüz etmek
Bunu, iki tane tahta spatula yardımıyla yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul