Konu
:
Fırında Patatesli Levrek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Levrek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Levrek Tarifi Yapılışı
Fırında Patatesli Levrek tarifi - Fırında Patatesli Levrek nasıl yapılır
MALZEMELER
* 1 adet 400-600 gr
levrek
* 2 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 1 adet sivri biber
* 3-4 diş sarımsak
* Yarım limon
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Üzerine serpmek için tane karabiber ve biberiye
* Tuz
TARİF
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin
Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin
Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin
Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin
Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin
Yarım adet limonu bir kenara koyun
Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin
Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın
Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin
Balığın güzel görüntüsünü biraz izleyip daha sonra soğutmadan afiyetle yiyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul