Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı



Enginarlı Deniz Mahsülleri

Karışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir






MALZEMELER


4 Iri Enginar

2 Limon

1 Sogan

1 Çay Kasigi Hardal

200 gr Krema

4 Lahana Yapragi

2 Defne Yapragi

150 gr Somon Baligi Filetosu

100 gr Dil Baligi Filetosu

100 gr Levrek Filetosu

100 gr Kalamar

50 gr Siyah Havyar

4 Çorba Kasigi Tereyagi

1 Su Bardagi Kasar Rendesi

1 Tutam Maydanoz



YAPILIŞ TARİFİ


Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin

Kalamarlari dilimleyin

limonlu suda haslayin Haslanan baliklari iyice süzün

Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin Kalamari

ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Dogranmis olan dil ve levregi

ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar

karistirarak pisirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonra

ocaktan alin

Enginarlari limonlu suda haslayin tepsiye alin Üzerine sotelenmis baliklari

dagitinhaslanmis lahanalarla sarin Üzerine kasar peyniri serperek 200

derece firinda 8- 10 dakika pisirin

Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta

kisimlarina dizin Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200

derece firinda 4 dakika pisirin

Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu

dökün ve servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla