Konu
:
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı
Enginarlı Deniz Mahsülleri
Karışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir
MALZEMELER
4 Iri Enginar
2 Limon
1 Sogan
1 Çay Kasigi Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yapragi
2 Defne Yapragi
150 gr Somon Baligi Filetosu
100 gr Dil Baligi Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Su Bardagi Kasar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin
Kalamarlari dilimleyin
limonlu suda haslayin
Haslanan baliklari iyice süzün
Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin
Kalamari
ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin
Dogranmis olan dil ve levregi
ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar
karistirarak pisirin
Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonra
ocaktan alin
Enginarlari limonlu suda haslayin
tepsiye alin
Üzerine sotelenmis baliklari
dagitin
haslanmis lahanalarla sarin
Üzerine kasar peyniri serperek 200
derece firinda 8- 10 dakika pisirin
Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta
kisimlarina dizin
Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200
derece firinda 4 dakika pisirin
Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu
dökün ve servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul