Yalnız Mesajı Göster

Sirkede Barbunya Balığı Tarifi,Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkede Barbunya Balığı Tarifi,Yapılışı



Sirkede Barbunya Balığı - Sirkede Barbunya Balığı Tarifi - Sirkede Barbunya Balığı Yapılışı

MALZEMELER


1 Kg Barbunya

Un

1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış)

Birkaç Kuru Defne Yaprağı

2-3 Diş Sarımsak

Biberiye

Kırmızı Biber

Kıyılmış Maydanoz

Zeytinyağı

Balık Suyu

Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI


Fırının ısısını 180 dereceye getirin

Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun, sadece yapraklarını ince ince doğrayın

Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın

Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin, üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirinOnun da üstüne maydanoz sapları, taze biberiye dalları, birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın

Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün

Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz

Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün Elde ettiğiniz bir kaba koyun, biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun


Afiyet Olsun




Alıntı Yaparak Cevapla