Yalnız Mesajı Göster

Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveç Tarifi Yapılışı



karides güveci - çimçim karides güveci - karides dolması - fırında karides



Malzeme 8 kişilik

Kiş hamuru için
250 gr un, elenmiş
125 gr margarin veya tereyağı, küp küp kesilmiş
1 adet yumurta sarısı
Bir fiske şeker
2 çorba kaşığı soğuk su
tuz

İçi için
200 gr çimçim karides, ayıklanmış, yıkanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gr kaşarpeyniri, rendelenmiş
1 adet sarı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış
1 adet kırmızı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış
1 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış
1 adet soğan, ince kıyılmış
1 adet sarmısak, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
karabiber, tuz
nohut

Yapılışı:

Kiş hamuru için unu bir kaba koyun, tereyağını, şekeri, tuzu ilave ederek karıştırın (Robotunuz varsa onu kullanın) Yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyip elinizle yoğurun

Fırını 190 derece ısıtın

Hamuru top şekline getirip streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin Ardından merdaneyle açın ve ufak tart kalıplarına bastırarak yerleştirin Çatalla hamur üzerinde delikler açın, üzerine yaydığınız alüminyum folyonun üstünü nohutla doldurun Fırında 10 dk pişirdikten sonra, çıkarıp soğumasını bekleyin

İçi için bir tavada soğanı, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek tereyağında soteleyin Karides, kekik, biberiye yapraklarını da katın ve sotelemeye devam edin Domatesleri ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar daha pişirin Tuz ve karabiber ektikten sonra ocaktan alın

Hazırladığınız karışımı ufak kiş kalıplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin Isıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla