Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Karagöz Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Karagöz Tarifi Yapılışı



Domatesli Karagöz Tarifi

1 kg karagöz balığı (temizlenmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 küçük soğan (ince doğranmış)
200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı su
3 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Ateşe dayanıklı geniş bir cam kaba balıkları yerleştiriniz
Bir kaba maydanozu, soğanı, zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup, iyice karıştırarak ateşe dayanıklı cam kaptaki balıkların üstüne dökünüz
Ateşe dayanıklı cam kabı fırına sürüp, balıkları 20 dakika pişiriniz Cam kabı fırmdan alıp, domates salçasını 2 çorba kaşığı suyla karıştırarak balıkların üstüne dökünüz Domates dilimlerini de balıkların üstüne dizip, fırında 20 dakika daha pişiriniz
Balıkları fırından çıkarıp, kabında servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla