Konu
:
İspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi Yapılışı
Ispanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi
Ispanaklı Somonlu Kanepeler Yapılışı
Ispanaklı Somonlu Kanepeler Malzemeleri
Malzemeler
250 g somon filetosu (deri ve kılçıkları temizlenmiş)
2 yumurtanın akı
175 g dil ya da pisi filetosu (derisi soyulmuş)
2 çorba kaşığı lor peyniri
1 küçük tatlı kırmızıbiber (birçok yerinden çatalla delinmiş)
175 g ıspanak yaprağı (sapları ayıklanıp yıkandıktan sonra süzdürülmüş)
6 kepekli tost ekmeği dilimi
Yapılışı
Somonu blendıra koyup karıştırdıktan sonra 1 yumurta akı katıp bir kâseye boşaltın
Pisi filetosunu da blendırda karıştırıp öbür yumurta akını ekleyerek başka bir kâseye boşaltın
Her kâseye birer çorba kaşığı lor peyniri katıp kâseleri buzdolabına kaldırın
Tatlı kırmızıbiberi kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçete üstünde % 100 ısıtılmış fırına verip her dakikada bir çevirerek 4 dakika pişirin
Sonra fırından alıp küçük bir kâseye koyun ve kâsenin üstünü plastik film örterek bir kenarda soğumaya bırakın
Soğuyunca derisini soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra 12 baklava biçimi parçaya bölerek bir kenara bırakın
Ispanak yapraklarını büyük bir kâseye koyup üstünü plastik filmle örterek % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin
Kâseyi fırından alıp ıspanakları yaprakların kırıl-mamasına özen göstererek bir süzgeçte süzdürün
6 yumurtalık 2 yumurta kabının oyuklarına plastik film döşeyip pisibalıklı karışımı üstlerine bölüştürerek yüzeyleri parmağınızla düzleştirin
Ispanak yapraklarını 12 eşit bölüme ayırıp her birini pisibalığı karışımlarının üstüne yerleştirin
Üstlerine kalınca bir tabaka somonlu karışım sürüp yumurta kaplarını ayrı ayrı % 100 ısıtılmış fırına yerleştirerek balıklı tabaka parmakla dokunulduğunda iyice sertleşinceye kadar (1 -15 dakika) pişirin
Bu arada ekmek dilimlerini kızartıp 45 cm çapında yuvarlak ve düz bisküvi kalıbıyla 12 yuvarlak (her dilimden 2 parça) parça kesin
Yumurta kaplarını fırından alıp her kabın üstüne birer düz tabak yerleştirin
2 kabı da ters çevirerek balıklı yarım küreleri tabaklara geçirin (ıslak bölümleri kalmışsa kâğıt mutfak havlusuyla hafifçe kurulayın)
Her birini 1 yuvarlak tost ekmeği parçası üstüne yerleştirip 1 kırmızıbiber parçasıyla süsleyin
Kanepeleri geniş bir tabağa yerleştirip sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul