Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Deniz Tarağı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Deniz Tarağı Tarifi Yapılışı



Safranlı Deniz Tarağı Yapılışı
Safranlı Deniz Tarağı Tarifi
Safranlı Deniz Tarağı



Malzemeler:
• çeri domates
• portakal ve greyfurt dilimleri
• safran, zeytinyağı, limonsuyu ve kekikle marine edilmiş deniz tarağı
• yarım limon
sos için: mayonez
• 2 adet yumurta
• sarımsak
• deniz tuzu
• fesleğenli yeşil yağ
• biberiye dalları
• yeşillikler
Hazırlanışı: Ocakta bir miktar kızdırılan tavada deniz tarakları kızartılır Çok kızartılmamalı, setleştikçe lezzetini kaybeder İçleri sulu ve yumuşak kalmalı Limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılan yeşillikler tabağın kenarına yerleştirilir Ortasına deniz tarakları konulur Fırınlanmış domates, portakal ve greyfurt dilimleri de dekor amaçlı yerleştirilir Sos deniz taraklarının üzerinde gezdirilir Fesleğenli yeşil yağ ilave edilir
Sosun hazırlanışı: Bir miktar mayonez, bir yumurta, sarımsak, deniz tuzu, İran safranı, su derin bir kapta karıştırılarak sos elde edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla