Yalnız Mesajı Göster

Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı



Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Yapılışı
Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Tarifi
Safranbolu Safran ile Kalkan Tava

Malzemeler:

130 gr kalkan fileto
40 gr baldo pirinç
180 cl tavuk suyu
50 gr kızarmış soğan, tel safran
30 gr krema
3 gr nane yağı
1 gr frenk soğanı
Tuz-karabiber

Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir

Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur Sonra safran sapları ilave edilir Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir

Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır İçerisine 2 gr safran ilave edilir

Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur Üzerine kalkan balığı yerleştirilir Safranlı krema sos üzerine gezdirilir Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur

Alıntı Yaparak Cevapla