Konu
:
Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı
Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Yapılışı
Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Tarifi
Safranbolu Safran ile Kalkan Tava
Malzemeler:
130 gr kalkan fileto
40 gr baldo pirinç
180 cl tavuk suyu
50 gr kızarmış soğan, tel safran
30 gr krema
3 gr nane yağı
1 gr frenk soğanı
Tuz-karabiber
Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır
Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor
Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir
Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır
Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur
Sonra safran sapları ilave edilir
Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır
İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir
Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir
Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır
İçerisine 2 gr safran ilave edilir
Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur
Üzerine kalkan balığı yerleştirilir
Safranlı krema sos üzerine gezdirilir
Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul