Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm



SÜLLÜM
Malzemesi:
1 kg ıspanak
1 kaşık tuz
1 kg yoğurt
1 baş sarımsak

Yapılışı: Ispanak iyice kaynatılarak süzekte süzülür Daha sonra sarımsaklı yoğurt karıştırılır Sonra yoğurt ile soğumuş ıspanak karıştırılarak tuz ilave edilir Yenmeye hazırdır

EKŞİLİ
Malzemesi:
Nohut, Dövme
Kuru ve yeşil fasulye
Patlıcan, kabak
Lahana, salça
Sarımsak, yoğurt

Yapılışı: Nohut, dövme, kuru ve yeşil fasulye bir tencerede haşlanır Üzerine su konularak kaynatılırYağ ve salçayı bir tavada kavurup kaynayan tencereye boşaltırız Ezilmiş sarımsaklarda atılır Dinlenmeye bırakıldıktan sonra servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla