Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm
SÜLLÜM
Malzemesi:
1 kg ıspanak
1 kaşık tuz
1 kg yoğurt
1 baş sarımsak
Yapılışı: Ispanak iyice kaynatılarak süzekte süzülür
Daha sonra sarımsaklı yoğurt karıştırılır
Sonra yoğurt ile soğumuş ıspanak karıştırılarak tuz ilave edilir
Yenmeye hazırdır
EKŞİLİ
Malzemesi:
Nohut, Dövme
Kuru ve yeşil fasulye
Patlıcan, kabak
Lahana, salça
Sarımsak, yoğurt
Yapılışı: Nohut, dövme, kuru ve yeşil fasulye bir tencerede haşlanır
Üzerine su konularak kaynatılır
Yağ ve salçayı bir tavada kavurup kaynayan tencereye boşaltırız
Ezilmiş sarımsaklarda atılır
Dinlenmeye bırakıldıktan sonra servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul