Konu
:
Hatay Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Künefe
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Künefe
Künefe
tel kadayıf
150 gr
tereyağ
125 gr
dil peyniri(tuzsuz)
Şurubu için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Kadayıf tel tel ayrılır
Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir
Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür
Bastırmadan yağla ovalanır
24 cm
çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur
Düz bir tabakla iyice bastırılır
Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir
Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir
Tabakla tekrar bastırılır
Orta ateşte önce altı kızartılır
Sonra çevirip üstü kızartılır
Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır
Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır
Sıcak kadayıfın üzerine dökülür
(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)
Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır
(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul