Yalnız Mesajı Göster

Hatay Künefe

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Künefe




Künefe
tel kadayıf

150 gr tereyağ

125 gr dil peyniri(tuzsuz)

Şurubu için:

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:


Kadayıf tel tel ayrılır Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilirEritilmiş tereyağı üzerine dökülür Bastırmadan yağla ovalanır

24 cm çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur Düz bir tabakla iyice bastırılır

Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir

Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir Tabakla tekrar bastırılır

Orta ateşte önce altı kızartılır Sonra çevirip üstü kızartılır

Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır

Sıcak kadayıfın üzerine dökülür(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)

Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur)

Alıntı Yaparak Cevapla