Konu
:
Kaşaltı Köyü Feke Adana
Yalnız Mesajı Göster
Kaşaltı Köyü Feke Adana
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşaltı Köyü Feke Adana
Kaşaltı Köyü Feke Bilgileri -Kaşaltı Köyü Hakkında - Kaşaltı Köyü Tanıtımı - Kaşaltı Köyü Resimleri
İlçe: FEKE - İl: ADANA
Köy Muhtarı: Duran DEMİRTAŞ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
749 20 98
Bilgiler
Nüfus (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 01660
Alan Kodu 0322
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Adana
İlçe Feke
Web Sitesi 233335
Kaşaltı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür
Tarihçe
Adını girinde bulunan ormanların koyün üstüne sanki bir kaş gibi uzanmasından almaktadır
bu kesin bi bilgi deil fakat corafi konumu hala böyledir
köy sanki bir gözmüş gibi bu ormanlar tarafında korunur
tarihini kimse pek bilmez ama bu bölgede cok buyuk bır ınsan toplumunun yaşadığı tartısmasızdır
köyün tam ortasında bulunan ören tepesinin altında bir kapalı carsı olduguda söylentiler arasında fakat bi girisi cıkısı bulunamamış
Kültür
Köyün gelenek, düğünleri önemlibir geleneğe sahiptir bunun yanında misafirlere duyulan saygı ve sevgide cok önemlidir
köyde çok önemli kültürler yaşamış ama her geçen gün biraz daha yozlaşılmaktadır
Coğrafya
Adana iline 143 km, Feke ilçesine 21 km uzaklıktadır
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
1997 159
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Altyapı bilgileri
köyde ilköğretim okulu bulunmaktadır fakat ögernci yetersizliğinden dolayı öğrenciler ilk üç yıl burada egitim görebilmektedir
sonra daha merkez bir okul olan paşalı pansiyonlu ilköğretim okuluna gitmektedir
aynı yörede olan bu okul daha gelişmiştir ve öğrenciler yatılı olarak kalmaktadır
köyün su sorunu 2007 yılının bahar aylarında büyük oranda çözülmüstur
diğer köylere bağlanan ana yolunun asfalt çalışması 2007 eylul aylarının basında tamamlanmıstır
köyün arazileri tapu-kadastro ekibi tarafından 2004 yılında gözden geçirilmiştir ve halkın tapuları verilmiştir
köy kabristanı;köyün girişindedir ve tamamı kızıl çam ormanından oluşmaktadır 2007 yılında kabrisan büyük bir özenle imc usulüyle temizlenmiş ve daha sonra köye ayrılan ödenekle etrafı örgü tellerle çevrilmiştir
bu işlerin hepsinin yapılması için cok büyük bir çaba gösteren köy muhtarı ne yazık kı tamamını bı arada goremeden acı bı sekılde 24
08
2007 tarihinde vefat etti
kendisini birkez daha saygı ve seygi ile anıyoruz
bunca hizmetin hayrını insallah diger tarafta alır
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul