Konu
:
Zonguldak Yöresi Göceli Tarhana
Yalnız Mesajı Göster
Zonguldak Yöresi Göceli Tarhana
08-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zonguldak Yöresi Göceli Tarhana
Göceli Tarhana
Malzemeler:
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz
Yapılışı:
sütün tamamını kaynatıp içine göcenin yarısını at,kaynayınca söndür
sütün içine biraz su da katabilirsin
Bir tepside kalan göceyi, unun tamamını ve pişirdigin göceyi soğuyunca karıştır
Büyükce bir leğende yoğurdu yoğur; üstüne yumurtaları kır,karıstır
hazırladıgın göceli karışımı biraz biraz yoğurda ilave ederek karıstır
yoğurma işlemini avucunla sıka sıka yap
yumruk atma
yumruklayarak yogurunca tarhana pişecek zaman ıslanmaz
Yoğurma işlemini akşamdan yapılıp sabaha kadar üstü örtülü bekletilir
sabahleyin guneş goren bir yerde (terasda, balkonda,
)kuçük parcalar halinde dökülür
(dökme işlemi: avcunun içine bir parça tarhana hamuru alıp kuçuk parcalar halinde koparıp bir örtü üzerine yerleştirilmesi)
parcalar tamamen kuruduktan (yaklaşık 2-3 gün) sonra toplanır
Tamamen kurumazsa küflenebilir
Tavsiye:
Sabahleyin dökülen tarhanadan biraz ayırıp öyle ıslak pişirirsen oda cok lezzetli olur
o buzlukta ve ya dondurucuda bekleyebiliyor
ancak normal yerde beklemez, bozulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul