Konu
:
Zonguldak Yöresi Havuç Börtme
Yalnız Mesajı Göster
Zonguldak Yöresi Havuç Börtme
08-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zonguldak Yöresi Havuç Börtme
HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)
MALZEME:
Havuç 1 kg
Kırmızı pul biber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarımsak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin
Sarımsakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın
Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın
Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin
Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın
Ilınmış havuçları, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın
Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul