Yalnız Mesajı Göster

Zonguldak Yöresi Havuç Börtme

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zonguldak Yöresi Havuç Börtme



HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)

MALZEME:

Havuç 1 kg
Kırmızı pul biber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarımsak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin Sarımsakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın Ilınmış havuçları, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla