Yalnız Mesajı Göster

Kastomonu Lahana Turşulu Çorba

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kastomonu Lahana Turşulu Çorba



Lahana Turşulu Çorba

lahana turşusu (suyuyla birlikte 1 kgolmalı)

500 gr kemikli kuzu kuşbaşı

200 grtereyağ

200 gr nohut (haşlanmış ,soyulmuş)

3 tane kuru soğan

1 limon suyu

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

2 litre su

Köftesi için;


2 su bardağı iri bulgur

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

1 çorba kaşığı kuru nane



Hazırlanışı:


Bulgur ayıklanıp yıkanır Üstüne kaynar su dökülüp bulgurun kabarması için biraz bekletilir

Bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akı, tuz, nişasta ve kuru nane ilave edilip ara sıra su serpilerek yoğrulur


Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bir tepsi unlanır Köfteler tepsiye konur

Büyük bir tencerede tereyağ eritilir Etler biraz kavrulur Sonra soğan ilave edilip kavrulur

Salçalar ilave edilir Turşu ilave edilip biraz kavrulur

Biraz karıştırıp su, nohut, turşu suyu, limon suyu ilave edilir

Turşu ve nohutlar pişince tepsideki küçük köfteler ilave edilir Köfteler pişince servis yapılır



Not:Limon suyu, turşu suyunu damak zevkinize göre artırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla