08-06-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rasulullah'ın (Sav) Duaları
RASULULLAH’IN (S A V ) DUALARI
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın (c c ) adıyla
“Allah’ım senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik isterim ” Bir diğer duasında Rasulu Ekrem:
“Allah’ım günahlarımı affeyle, bana rahmet et, bana hidayet, sağlık ver ve beni rızıklandır Tahammül edilmez beladan sıkıntıya düşmekten, kazanın fena etkisinden ve düşmanın gülmesinden sana sığınırım ”
“Allah’ım beni hidayete ulaştır ve doğru kıl Allah’ım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, aşırı yaşlılıktan, cimrilikten kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden sana sığınırım ”
“Allah’ım ben kendime çok zulmettim senden başka hiç kimse günahları affetmez katından bir bağış olarak beni bağışla ve bana rahmet et şüphesiz sen affedici ve merhamet edicisin ”
“Allah’ım hatamı bilgisizliğimi, işimde ki israfımı ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affet ”
“Allah’ım ciddi ve şaka olarak yaptığım hatamı ve kasten yaptığımı bağışla bunların hepsi bende mevcuttur ”
“Allah’ım önce yaptığım ve geriye bıraktığım, gizlediğim ve açığa vurduğum ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle Öne geçiren geri bırakanda sensin sen her şeye gücü yetensin ”
“Allah’ım gerek işlediğim, gerekse henüz işlemediğim günahların şerrinden sana sığınırım ”
“Allah’ım vermiş olduğun nimetin kaybolmasından vermiş olduğun sağlığın bozulmasından, ansızın geliverecek olan beladan ve her türlü öfkeden sana sığınırım ”
“ALLAH’IM! Nefsime takva ver ve onu temizle Onun temizleyenlerin en hayırlısı sensin Ruhumun velisi ve mevlası da sensin ”
“ALLAH’IM! Faydasız ilimden, korkusuz kalpten Doymayan nefisten, ve kabul olunmayacak duadan sana sığınırım ”
“ALLAH’IM! Senin emrin üzere Müslüman oldum Sana inandım,sana güvendim, her konuda sana baş vurdum ”
“ALLAH’IM! Cehennem ateşi ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım ”
“ALLAH’IM! Çirkin huylardan, çirkin davranışlardan ve çirkin arzulardan sana sığınırım ”
“ALLAH’IM! Alaca hastalığından, delilikten, Cüzzamdan ve diğer kötü hastalıktan sana sığınırım ”
“ALLAH’IM! Helalin ile yetindirerek, haramından sakındır ”
“ALLAH’IM! Doğru yolda yürümeye bana nasip et Nefsimin şerrinden beni koru ”
“ALLAH’IM! Senin sevgini, seni sevenin sevgisini ve Sevgini kazandıran ameli dilerim ”
“ALLAH’IM! Sevgini bana nefsinden, ailemden ve soğuk sudan daha çok sevdir ”
“ALLAH’IM! Rahmetinin gereklerini,mağfiretinin sonuçlarını tüm günahlardan arınmaya, her türlü iyilikten payımı Cenneti kazanmayı ve cehennemden kurtulmayı senden isterim kuvvet ve kudret ancak Allah’ın yardımı iledir ”
AMİN YA AZİZ ALLAH’IM
|
|
|