08-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği)

Malzemeler 4 kişilik:
200 gr kıyma
1 su bardağından 1 parmak eksik köftelik bulgur
1 orta boy soğan(yarısı köfte için rendelenecek)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
bir miktar maydanoz
Yapılışı:
Soğan ikiye bölünür,yarısı köfte için rendelenir  Kıyma ,soğan,karabiber,tuz ve bulgur yoğurulur  Bilyeden az büyük toplar yapılır  Bir tepsiye un serpilir,yapılan köfteler bu tepsiye dizilir  Köfteler bitince tepsi sağa sola hareket ettirilerek köftelerin una bulanması sağlanır  
Geceden ıslatılıp haşlanan nohutların suyu süzülür  Bir tencereye sıvı yağ ve doğranan soğanlar alınır,biraz soteledikten sonra biber ve domates salçası ilave edilir, daha sonra nohutlar ve 4 diş sarımsak da eklenir,üzerine sıcak su ilave edilir  Nohutlar bir taşım kaynayınca üzerine hazırladığımız köfteler ilave edililir Kısık ateşte 20 dakika pişirilir  Yemeğimizi servis etmeden önce kıyığımız maydanozlar da eklenir  Afiyet olsun  
Not:Köfteyi yaparken bir kaseye su koyun,arada elinizi az suyla ıslatın  Hem yapması daha kolay olur,hem de elinize yapışmaz köfteleriniz 
|
|
|