Yalnız Mesajı Göster

Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği)

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği)





Malzemeler 4 kişilik:

200 gr kıyma
1 su bardağından 1 parmak eksik köftelik bulgur
1 orta boy soğan(yarısı köfte için rendelenecek)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
bir miktar maydanoz

Yapılışı:

Soğan ikiye bölünür,yarısı köfte için rendelenirKıyma ,soğan,karabiber,tuz ve bulgur yoğurulurBilyeden az büyük toplar yapılırBir tepsiye un serpilir,yapılan köfteler bu tepsiye dizilirKöfteler bitince tepsi sağa sola hareket ettirilerek köftelerin una bulanması sağlanır

Geceden ıslatılıp haşlanan nohutların suyu süzülürBir tencereye sıvı yağ ve doğranan soğanlar alınır,biraz soteledikten sonra biber ve domates salçası ilave edilir, daha sonra nohutlar ve 4 diş sarımsak da eklenir,üzerine sıcak su ilave edilirNohutlar bir taşım kaynayınca üzerine hazırladığımız köfteler ilave edililirKısık ateşte 20 dakika pişirilirYemeğimizi servis etmeden önce kıyığımız maydanozlar da eklenirAfiyet olsun

Not:Köfteyi yaparken bir kaseye su koyun,arada elinizi az suyla ıslatınHem yapması daha kolay olur,hem de elinize yapışmaz köfteleriniz

Alıntı Yaparak Cevapla