Yalnız Mesajı Göster

Namaz Kılarken Okunması Sünnet Olan Dualar

Eski 08-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Kılarken Okunması Sünnet Olan Dualar

Rükudan Doğrulduktan Sonra

büyüktür, büyük Çokça hamd olsun 'a Sabah ve akşam 'ı noksanlıklardan tenzih ederimım, ey Rabbimiz, hamd Sana mahsustur Çokça, tertemiz, mübarek hamdler 'a mahsusturım, gökler dolusu, yer dolusu, aralarındaki her şey dolusu ve daha başka dilediğin şeyler doluşunca hamd Sana mahsustur Ey mecd-ü senaya lâyık olan, kulların ki hepimiz Sana kuluz- söyleyeceği en lâyık söz şudur: ım, Senin ihsan ettiğine mâni olacak yoktur Senin mani olduğunu da lütfedecek yoktur Sana karşı hiçbir şan ve şeref sahibine, şan ve şerefinin bir faydası dokunmazım beni kar, dolu ve soğuk suyla temizleım, beni günahlardan ve hatalardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle
Secde'de

, Seni Sana mahsus olan hamd ile tesbih ederim 'ım bana mağfiret eyle'ım gazabından rızana, azabından afiyetine, Senden Sana (celaline ve cemaline) sığınırım Zatını sena ettiğin ölçüde Seni sena etmekten aciz olduğumu itiraf ederim'ım, Sana secde ettim, Sana inandım, Sana teslim oldum Yüzüm, kendisini yaratan, şekil veren, kulağını ve gözünü yarıp çıkaran (Yaradan'a) secde etti En güzel yaratıcı olan , Sen ne yücesin'a boyun eğmiş, itaat etmiştir'ım, bütün günahlarımı, küçüğü - büyüğünü, evvelini - ahirini, açığını - gizlisini bağışla'ın tesbih ederim
İki Secde Arasında

ım, beni bağışla, bana merhamet eyle, bana afiyet lüt-feyle, beni hidayet eyle, bana nzık ihsan eyle, benim eksiğimi-gediğimi gider, kırığımı-döküğümü sar ve beni yücelt'tan mağfiret dilerim (3 defa)ım, selâm (esenlik veren) Sensin; selâm Sendendir Ey celâl ve ikram Sahibi (ım), Sen münezzeh ve yücesin'tan başka ilâh yoktur O birdir, ortağı yoktur Mülk ve hamd Ona mahsustur Onun her şeye gücü yeterım, Senin ihsan ettiğine mâni olacak yoktur Senin mâni olduğunu da lütfedecek yoktur Sana karşı hiçbir şan ve şeref sahibine, şan ve şerefinin bir faydası dokunmaz
fetullah GÜLEN

Alıntı Yaparak Cevapla