08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennete İlk Girecek Kadın Ve Hz. Fatıma'nın Mihri
Nikâh mescidde Peygamberimizin (asm) bir hutbesi ile ilân edilir:
"Allah'a hamd  yüce Allah evlenmeyi bir görev, adalet, ve geniş bir hayır kılmıştır Şimdi Allah Teâlâ bana kızım Fâtıma'yı Ali b Ebı Tâlib'e nikahlamamı buyurmuştur Ey ashâbım ben de sizi şâhit kılıyorum ki Ali b Ebi Talib mevcut gelenek ve Allah'ın emriyle söyleyeceğim şeyi kabul ederse, dörtyüz dirhem gümüş mehirle kızım Fâtıma'yı kendisine nikâhladım Yüce Allah kendilerinin varlıklarını biraraya getirsin ve bunu kendilerine mübârek kılsın Rabbim nesillerini temiz, kendileriyle çocuklarını geniş rahmetinin anahtarı, yüce hikmetinin kaynağı ve Muhammed ümmetinin güvenlik sebebi kılsın   Rabbimden kendim ve sizin için mağfiret dilerim "
Hz Ali (ra)'nin şartları kabul etmesi üzerine, sâde bir törenle nikâh kıyılır ve misafirlere bal şerbeti, hurma ve gül suyu ikram edilir Daha sonra hurma, yağ ve süzülmüş yoğurttan yapılan bir de düğün yemeği verilir Yemeğin az olmasına rağmen yedi yüz misafirin yediği halde Allah'ın bereketlendirmesi ile yetip artar
Hz Fatıma (ra) babasından ayrılıp Hz Peygamber (asm) mescidine bitişik, zemini toprak eve yerleşirken çeyiz ve ev eşyası olarak şunları götürmüştü:
Üç adet minder, bir halı, bir yastık, iki eldeğirmeni, bir su tulumu, bir su testisi, meşinden bir su bardağı, bir elek, bir havlu, bir koç postu, eski bir kilim, hurma yaprağından örülmüş bir sedir, iki elbise, uzunlamasına örttüklerinde ayakları, enlemesine örttüklerinde başlarını açıkta bırakan bir küçük yorgan
|
|
|