Konu
:
Kuranı Kerim Sahabenin Allah’A Nasıl Teslim Olduğunu Aşağıdaki Ayetlerle Açıklıyor:
Yalnız Mesajı Göster
Kuranı Kerim Sahabenin Allah’A Nasıl Teslim Olduğunu Aşağıdaki Ayetlerle Açıklıyor:
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peygamber Efendimizin gözbebeği Sahabe için Allahu Teala, Bakara 136 da "ey sahabe deyinizki biz Allah'a teslim olanlarız" buyuruyor
Kuranı Kerim Sahabenin Allah’a nasıl teslim olduğunu aşağıdaki ayetlerle açıklıyor:
1-Sahabe Allah'a ulaşmayı dilemiş (Zümer 17 : Onlar Allah'a yöneldiler,Allah'a ulaşmayı dilediler ve şeytana kul olmaktan kurtulup Allah'a kul oldular
Kullarımı müjdele
)
2-Sahabe mürşidleri olan Peygamber Efendimize tabi oldu
(Fetih 10: O akabede Sana biat edenler aslında Allah'a biat etmişlerdir
Onların ellerinin üzerinde (Senin elin var görüyordu ama Ben sana tecelli ettiğim için)) Allah'ın eli vardı
)
3-Ruhlarını Allah'a ulaştırıp,Allah'a teslim ettiler
(Zümer 18: Onlar sözü (Peygamber Efendimizin sohbetini) dinleyip ahsen olanına tabi oldular
Onların hepsi hidayete erdi
)(Ali İmran 73idayet muhakkak ki Allah'a ulaşmaktır
)
4-Fizik vucudlarını Allah'a teslim ettiler
(Ali İmran 20:Eğer Seninle tartışırlarsa deki; Ben ve Bana tabi olanlar Biz hepimiz fizik vucudumuzu Allah'a teslim ettik
Sor bakalım o ümmilere ve kitap sahiplerine onlarda fizik vucudlarını Allah'a telim etmişlermi? Etmişlerse daha önce ruhlarını teslim etmiş olmaları gerekir
)
5-Daimi zikre ulaştılar
(Zümer 18:…onlar ulul elbab oldular
Ulul elbab Ali İmran 190-191 de daimi zikir sahipleri olarak açıklanıyor
Böylece daimi zikirle nefslerindeki afetleri yok edip nefslerinide Allah’a teslim ettiler
6-İrşada ulaştılar
(Hucurat 7iliniz aranızda Allah'ın resulu var
O sizin nefsinize uysaydı bundan çok zahmet çekerdiniz
Lakin Allah size imanı sevdirdi,fıskı,küfrü,isyanı kerih gösterdi,kalblerinizi tam aydınlığa ulaştırdı
İşte onlar irşada ulaşanlardır
7-Serbest iradelerinide Allah'a teslim ederek müşid oldular
(Tevbe 100
O sabukunel evvelin varya,onların bir kısmı ensardan bir kısmıda muhacirindendir,birde ihsanla onlara tabi olanlardandır
)
İşte 7 safhada 4 teslimi gerçekleştiren Kurandaki sahabe
Allah razı olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul