08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşimin Giyimi
Allah(cc)'a hamd eder, resulu efendimize salat ve selam ederim
Sevgili kardeşlerim,
Ben kırık dökük namaz kılan, Allah'a ve onun inan ve sev dediği herşeye inanan ve seven bir adamım
Evliyim 2 çocuğum var
Benim problemim, eşimin dar pantolonlar, dar tişörtler ve evde askılı tişört dışarıda kolsuz tişörtler giymesi
Belki benim gibi bir çok insanda aynı dertten muzdariptir, ben eşimi defalarca ( yıllardır ) uyarmama rağmen, eşim evin yaramaz çocuğu gibi davranıp, "söyler söyler unutur" mantığı ile hareket ediyor Dışarı çıkmalarımız hemen hemen her zaman sorun oluyor Defalarca kapı önünden eve geri dönüyoruz ve üstünü değiştirmesi için baskı yapmak zorunda kalıyorum
Şimdi bunları anlatınca belki dinden bi haber bir kadınimajı çizdim ancak hakkını vermem lazım, benimle birlikte arada sırada dahi olsa sabah namazlarını kılıyor, ramazan orucunu hiç aksatmıyor Her akşam yatmadan önce uzun uzun dua okuyor
Gece yatmadan önce radyo 7 yi açık bırakıyor sabaha karşı Kur'an ve sonrasında Cevat Akşit hocanın hayat derslerini dinliyor
Gelgelelim kıyafet konusunda devamlı tartışıyoruz Benim bu durmda ne yapmam gerektiğine bir çok yol denedikten sonra karar veremedim öyle kalakaldım
Denediğim yollara gelince;
1-Çok şükür maddi durumumuz orta seviyede olduğundan, ve eşimin çok sevdiği evimiz için ne istiyorsa aldım Ev dekorasyonu onun hastalığı gibi birşey Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim
2-Sonraki denemem, özgür hissetsin diye maaşımdan ona aylık bağladım Bu parayı kişisel ihtiyaçların için değil, canın ne almak istiyorsa alman için veriyorum dedim Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim
3- 6 ay süre verdim, yavaş yavaş gardrobunu değiştir, zaman içerisinde bol pantolonlar, bol kıyafetlere çevir elbiselerini dedim Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim
4 - ikinci 6 ay süre daha verdim Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim
Ama her denemem başarısız oldu
Bu sorumun cevabını, Allah rızası için, bu konuda kesin ve net bilgi sahibi insanlardan rica ediyorum
Ben ne yapmalıyım??
|
|
|