08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıskanmak Sünnettir
"Allah'dan daha kıskanç kimse yoktur Bu sebeptendir ki fevâhişin açığını da kapalısını da haram kıldı Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir " (Buhârî, Nikâh 107,
Hz Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Sa'd İbnu Ubade radıyallahu anh dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şahid getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?"
"Evet!" buyurdu Aleyhissalatu vesselam Sa'd:
"Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm "
Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:
"Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç "
Müslim, Li'an 16, (1498); Muvatta, Akdiye 17, (2, 737); Ebu Davud, Diyat 12, (4532)
İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı işittim, şöyle diyordu: "Allah'dan daha kıskanç kimse yoktur Bu sebeptendir ki fevahişin açığını da kapalısını da haram kıldı Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir "
Buhari, Nikah 107, Tefsir, en'am 7, Tefsir, A'raf 1, Tevhid 15; Müslim, Tevbe 33, (2760); Tirmizi, Daavat 97, (3520)
|
|
|