Yalnız Mesajı Göster

Kıskanmak Sünnettir

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kıskanmak Sünnettir

"Allah'dan daha kıskanç kimse yoktur Bu sebeptendir ki fevâhişin açığını da kapalısını da haram kıldı Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir" (Buhârî, Nikâh 107,

Hz Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Sa'd İbnu Ubade radıyallahu anh dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şahid getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?"
"Evet!" buyurdu Aleyhissalatu vesselam Sa'd:
"Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm"
Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:
"Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç"

Müslim, Li'an 16, (1498); Muvatta, Akdiye 17, (2, 737); Ebu Davud, Diyat 12, (4532)

İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı işittim, şöyle diyordu: "Allah'dan daha kıskanç kimse yoktur Bu sebeptendir ki fevahişin açığını da kapalısını da haram kıldı Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir"

Buhari, Nikah 107, Tefsir, en'am 7, Tefsir, A'raf 1, Tevhid 15; Müslim, Tevbe 33, (2760); Tirmizi, Daavat 97, (3520)

Alıntı Yaparak Cevapla