Konu
:
Firik Pilavı | Ş.Urfa Yöresinden
Yalnız Mesajı Göster
Firik Pilavı | Ş.Urfa Yöresinden
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firik Pilavı | Ş.Urfa Yöresinden
Ş
Urfa mutfağının özel pilavlarından biri olan Firik pilavı adını kullanılan bulgurdan alır
MALZEMELER :
* 1 kg
kemiksiz koyun eti (yağsız parça)
* 1 kâse pilâvlık bulgur
* 1 kâse firik
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı nohut
* Zeytinyağı
* Yeterince Su
* Karabiber
* Tuz
YAPILIŞI :
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur
Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır
Tuz atılır
Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir
Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür
Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır)
Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı)
Nohutları karıştırılır
Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır
Pilâv servis tabağına alınır
Üstü kızartılmış etlerle kapatılır
Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir
Talimatlar ;
Firik pilâvı kıymalı da olur
Yarım kg
kıyma kavrulur
2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir
Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir
Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilâve edilir
Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul