Konu
:
Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi
P
askalya
Ç
öreği
Malzemeler ( 2 adet
):
½ kg un
152 gram tereyağı
50 gram bira mayası(toz pakmaya)
150 gram pudra şekeri
1 kahve kaşığı mahlep
3 adet yumurta
50gran ılık süt
50 gram ılık su
1 parça dövülmüş sakız
½ çay kaşığı toz kakule
Çöreğin üstü için;
1 adet yumurta sarısı
25 gram file fındık
Yapılışı:
1
Öncelikle unu elekten geçirin
Ve unun dörtte birini hamur yoğurma kabına alın
Unun ortasını havuz gibi açın
Bira mayasını 50 gram ılık suda eritin ve unun ortasına katın
Yoğurun ve yuvarlayıp bir kenarda dinlendirin
2
Mayalı hamur kabarınca , kalan unu hamur kabına alın
Gene ortasını açın
3
İçine mahlebi, pudra şekerini, yumurtaları, dövülmüş sakızı ve kakuleyi ilave edin
Mayalanmış hamuru da küçük parçalara bölerek hamura ilave edin
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da katın
Yoğurmaya başlayın
Gerekirse ılık sütten ilave edin
Hamuru yuvarlayın ve üzerine nemli bir bez örtün
4
Ilık bir yerde 4-5 saat dinlendirin
Hamuru 6 eşit parçaya bölün
Yine yarım saat dinlendirin
Hamurlara avuçlarınızda ortaları kalın, uçları ince 15 cm lik şekiller verin
Üçünü yan yana koyarak saç örer gibi örün ve uçlarından bastırarak yapıştırın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 1 saat bekletin
5
Fırını 200 derece de ısıtın
Çöreğin üzerine yumurta sarısını sürün
File fındıktan serpin
30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin
Çöreklerinizi ertesi gün servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul