Konu
:
Erzurum Sini Ketesi
Yalnız Mesajı Göster
Erzurum Sini Ketesi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurum Sini Ketesi
E
rzurum
S
ini
K
etesi
M
alzemeler:
H
amuru için
1 çay bard
’dan 1 parmak az eritilmiş tereyağı
2 çay bard
su
1 ad
yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için eritilmiş tereyağı
Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un karışımı
İ
çi için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bard
un
1 çay kaşığı tuz
Ü
zeri için
1 ad
yumurta sarısı
Y
apılışı
1-
Hamur için gerekli olan malzemeleri bir mutfak kabına koyun ve 1 -2 dk
kadar yoğurun
Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin
Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı
Mutfak kabınızın üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
2-
Bir tavaya tereyağını, unu ve tuzu ekleyip kavurun
Hafif sararmaya başladığında altını kapatıp soğumaya bırakın
3
-
Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak mutfak kabına yerleştirin ve üzerini kapatın
Her bezeyi unlu nişasta karışımı yardımıyla yufka büyüklüğünde açın
Üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin
Yufkanın 1/3 kadarını sağından ve 1/3 kadarını solundan ortaya doğru katların
Bir bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin
Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten koyun,her bir parçaya 1 kaşık kadar tereyağı gezdirin ve her birini bohça biçiminde katlayın
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın
4-
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ketelerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul