Yalnız Mesajı Göster

Erzurum Sini Ketesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurum Sini Ketesi



Erzurum Sini Ketesi





Malzemeler:Hamuru için
  • 1 çay bard’dan 1 parmak az eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bard su
  • 1 ad yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Aralara sürmek için eritilmiş tereyağı
  • Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un karışımı
İçi için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bard un
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 ad yumurta sarısı
Yapılışı

1-Hamur için gerekli olan malzemeleri bir mutfak kabına koyun ve 1 -2 dk kadar yoğurun Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı Mutfak kabınızın üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın

2-Bir tavaya tereyağını, unu ve tuzu ekleyip kavurun Hafif sararmaya başladığında altını kapatıp soğumaya bırakın

3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak mutfak kabına yerleştirin ve üzerini kapatın Her bezeyi unlu nişasta karışımı yardımıyla yufka büyüklüğünde açın Üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirinYufkanın 1/3 kadarını sağından ve 1/3 kadarını solundan ortaya doğru katlarınBir bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesinHer bir parçanın ortasına hazırladığınız içten koyun,her bir parçaya 1 kaşık kadar tereyağı gezdirin ve her birini bohça biçiminde katlayınDiğer bezelere de aynı işlemi uygulayın

4-Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ketelerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin


Afiyet olsun







Alıntı Yaparak Cevapla