08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Bugün Kısır Yaptım
Cevizli Kısırı Nasıl Yaptım

Malzemeler- 1/2 demet maydanoz
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 demet taze soğan
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kaşık İstenirse biber salçası
- Küçük bir demet dereotu
- Marul yaprakları
- 1 bardak iri çekilmiş ceviz içi
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
Ya da nar ekşisi
Hazırlanışı
Kısırlık ince bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyun Üstüne bulgurun seviyesinden biraz fazla olacak şekilde sıcak su dökün Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, domates salçası istenirse bibe salçası, tuz , kırmızı biber, pulbiber, iri çekilmiş ceviz, en son da domates, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın Hazırladığınız kısırı marul yaprakları ile birlikte servis edin
Biz yedik, siz de yiyin
Afiyet olsun  
|
|
|