Yalnız Mesajı Göster

Sarı Burma (Sarığı Burma)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarı Burma (Sarığı Burma)






Sarı Burma (Sarığı Burma)



Malzemeleri
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 250 gr tereyağı


Şerbeti için
  • 5 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Üzeri için:antep fıstığı
Hazırlanışı

1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz
ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruzceviz içini ilave ediyoruz

2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz

3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruzDikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruzBu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu

4-Tereyağını iyice eritiP,üzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsek,tatlının üzeri pişerken kararıyor)

5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip
170 derecede içini çekinceye kadar,altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz


Şerbet Yapımı
1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz
2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz
3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla