Konu
:
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
08-04-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Sar
ı
Burma (Sar
ığı
Burma)
Malzemeleri
1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz içi
250 gr
tereyağı
şerbeti için
5 bardak şeker
4 bardak su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:antep fıstığı
Hazırlanışı
1
-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz
ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz
ceviz içini ilave ediyoruz
2
-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz
3-
iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz
Dikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu
4
-Tereyağını iyice eritiP,üzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsek,tatlının üzeri pişerken kararıyor)
5-
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip
170 derecede içini çekinceye kadar,altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbeti için
1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz
2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz
3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul