08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfte Çeşitleri
Saymik Köfte

Malzemeler- Dana Kıyma
        500 Gr
- ince Bulgur
         1 Su BardağıKuru Soğan         1 Adet
- Salça
                    1 Çorba KaşığıTuz
- KarabiberReyhan
Saymik Köfte Tarifi
Kıyma karıştırma kabına alınır
Soğan içme rendelenir
Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır Yayvan bir tencereye dizilir
Salça sulandırılıp üzerine dökülür
Orta ısıda 30-40 dakika pişirilir
<<@>> <<@>> <<@>>
Köfteli Karışık Kebap

Malzemeler
- Dana Kıyma
             400 Gr
- Soğan
                        1 Adet
- Pastırma
                   4 Dilim
- Kaşar Peynir
            150 Gr
- Mantar
                      200 Gr
- Patates
                      3 Adet
- Süt
                             1 Çay Bardağı
- Sosis
                          2 AdetTuz
Köfteli Karışık Kebap Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köfte baharı konulup iyice yoğrulur
İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır
Fırın tepsisine konulur Üzerlerine ince doğranmış sosis ve pastırmalar paylaştırılır
Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir
Hazırlanan püre köftelerin en üstüne konulur
Doğranmış mantarlar gelişigüzel yemeğin üzerine serpiştirilir
200° fırında 30 dakika pişirilir
<<@>> <<@>> <<@>>
Kağıtta Sebzeli Köfte

MalzemelerKöfte için:
- Kıyma
             500 Gr
- Kuru Soğan
    1 Adet
- Maydanoz
       4 Dal
- Köfte Harcı
     1 Tatlı Kaşığı
- PuL Biber
        1 Çay Kaşığı
- Karabiber
        1 Çay Kaşığı
- Kekik
               1 Çay KaşığıTuz
Garnitürü - Bezelye
           1 Kase (Konserve)
- Havuç
             1 Adet
- Patates
           1 AdetTuz
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur
Ufak köfteler hazırlanır
Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır
Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur
Tuz ve bezelye ilave edilir
Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir
Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır
Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır
40-45 dakika 200° fırında pişirilir
<<@>> <<@>> <<@>>
Köfteli Kabak Halka

Malzemeler - Kıyma
            300 Gr
- Kabak
            4 Adet
- Kuru Soğan
   1 Adet
- Dereotu
        ½ Demet
- İnce Bulgur
  1 Çay Bardağı
- Yoğurt
           1 Kase
- Pul Biber
       1 Tatlı Kaşığı
- Sarımsak
       3 DişTuz, Karabiber
Köfteli Kabak Halka Tarifi
Kıymanın içine soğan rendelenir
Bulgur, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu eklenir
İyice yoğrulur
Kabaklar ayıklanır ve dolma yapar içi oyulur
Kabaklar iri parmak kalınlığında halka halka kesilir
Hazırlanan köfte bu halkaların ortasına sıkı sıkı yerleştirilir
Kaynayan suya atılıp 20 dakika pişirilip kevgir yardımı ile servis tabağına alınır
Sarımısaklı yoğurt üzerine dökülür
En üste ise pul serpilir

|
|
|