Yalnız Mesajı Göster

Hitit Usulü İzgara

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hitit Usulü İzgara



Hitit usulü ızgara







Izgara et kültürünün binlerce yıl öncesine dayanan tariflerini tatmaya cesaretiniz var mı?


Metro Kültür Yayınlarından çıkan 'deneysel bir arkeolaji çalışması olarak Hitit Mutfağı' adlı kitapta, Anadolu'da 3 bin 500 yıl önce yaşamış Hitit uygarlığının bu güne kadar ulaşan yemek tariflerini derlenmiş

İşte Hitit usulü ızgara tarifi

250 g kuşbaşı doğranmış koyun eti
250 g Rastgele parçalanmış incik
1 adet koyun boynu
100 g Kuşbaşı doğranmış koyun yağı
20 g Tuz

Sos için malzemeler

500 g Bal
1 litre zeytinyağı

1 Hazırlanış:

Etler (bir çöp şişe dizilerek ızgara yapılmış olabileceği düşünülerek) şişlere dizilip ızgara yapılır
Şişten çıkarılarak ekmek üzerine konulur
Zeytinyağı ve bal karıştırılarak homojen bir sos elde edilir
Sos ızgara edilmiş etlerin üzerine dökülerek servis yapılır

2 Hazırlanış:

Etler, tuz ilave edilerek toprak kapta pişirilir
Zeytinyağı ve bal karıştırılıp etlerin üzerine dökülür

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla