Konu
:
Hitit Usulü İzgara
Yalnız Mesajı Göster
Hitit Usulü İzgara
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hitit Usulü İzgara
Hitit usulü ızgara
Izgara et kültürünün binlerce yıl öncesine dayanan tariflerini tatmaya cesaretiniz var mı?
Metro Kültür Yayınlarından çıkan 'deneysel bir arkeolaji çalışması olarak Hitit Mutfağı' adlı kitapta, Anadolu'da 3 bin 500 yıl önce yaşamış Hitit uygarlığının bu güne kadar ulaşan yemek tariflerini derlenmiş
İşte Hitit usulü ızgara tarifi
250 g
kuşbaşı doğranmış koyun eti
250 g
Rastgele parçalanmış incik
1 adet koyun boynu
100 g
Kuşbaşı doğranmış koyun yağı
20 g
Tuz
Sos için malzemeler
500 g
Bal
1 litre zeytinyağı
1
Hazırlanış:
Etler (bir çöp şişe dizilerek ızgara yapılmış olabileceği düşünülerek) şişlere dizilip ızgara yapılır
Şişten çıkarılarak ekmek üzerine konulur
Zeytinyağı ve bal karıştırılarak homojen bir sos elde edilir
Sos ızgara edilmiş etlerin üzerine dökülerek servis yapılır
2
Hazırlanış:
Etler, tuz ilave edilerek toprak kapta pişirilir
Zeytinyağı ve bal karıştırılıp etlerin üzerine dökülür
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul