Yalnız Mesajı Göster

Narekşisi Soslu Tavuk ® - By Lodos

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narekşisi Soslu Tavuk ® - By Lodos




Sos tarifi %100 bana aittir®


Malzemeler
  • Tavuk Kalça 4 Adet
    Salça 1 Çay Kaşığı
    Kese Yoğurdu 3 Yemek Kaşığı
    Kimyon 1 Yemek Kaşığı
    Pulbiber 1 Tutam
    Sarımsak 6 Diş
    Nar Ekşisi 1 Yemek Kaşığından az
    Dereotu 5 Dal
    Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
  • Tuz, Karabiber
  • Türk Kahvesi
İsteğe Bağlı;
  • Kekik
  • Nane
  • Karanfil
  • Köri
Hazırlanışı
  • Bir kabın içerisine oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını, salça, kimyon, dövülmüş sarımsak, 1 YK kese yoğurdu, ince doğranmış dereotu, Karabiber, pul biber ve nar ekşisini kullanarak sosu hazırlıyoruz
  • 30 dakika dolapta beklettiğimiz sosun içerisine tavuklarımızı katıp 30 dakika dinlendiriyoruz
  • Sosun içerisine kesinlikle tuz katmıyoruz
  • Terbiye ettiğimiz tavuklarımızı yağsız ısıttığımız tavaya alıyoruz
  • İyice pişirdiğimiz tavuklarımızı servis tabağına alıyoruz
  • Hemen içinde pişirdiğimiz tavukların suyu kalan tavaya kalan 2 kaşık kese yoğurdunu vetuzu ilave edip 5 dakika kavuruyoruz
  • Tavuğumuzun yanında servis yapıyoruz
  • Yapılış aşamalarını konunun resim slaytında görebilirsiniz
Afiyet Olsun


Afiyetle yedikten sonra Türk kahvesi ile ağız tadımızı doruklara ulaştırıyoruz

Orsa tarafından test edildi bu tarifim
































Alıntı Yaparak Cevapla