Yalnız Mesajı Göster

İzgarada İspanaklı Piliç Sarması

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgarada İspanaklı Piliç Sarması





Ispanaklı Piliç sarması







Malzemeler:
  • 4 adet piliç göğüs
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet orta boy kuru soğan küçük doğranmış
  • 100 ml krema
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı
  • Tavuk göğüs etlerini yarım cm kalınlığa gelecek şekilde döverek ya da bıçakla inceltiniz (yaklaşık15x15 cm )
  • Ispanakları iyice yıkayıp sularını süzdürünüz ve iri doğrayınız
  • Zeytinyağını vok tavaya alarak kızdırınız ve soğanları sarartınız
  • Ispanakları ekleyiniz ve sulanmamaları için sürekli karıştırarak soteleyiniz
  • Tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ıspanakları tavada tekrar çevirip ocağı söndürünüz
  • Sotelediğiniz ıspanağa krema ile kaşar peyniri ilave ettikten ve iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız
  • Tavuk göğüslerini pişireceğiniz ızgarayı kızdırınız
  • Hazırladığınız ıspanaklı içi piliç göğüslerine paylaştırdıktan sonra her birini rulo halinde sarınız ızgarada her tarafını güzelce pişiriniz
  • Arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis ediniz
Afiyet olsun

Pembekekik sitesinden



Alıntı Yaparak Cevapla