Konu
:
İzgarada İspanaklı Piliç Sarması
Yalnız Mesajı Göster
İzgarada İspanaklı Piliç Sarması
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgarada İspanaklı Piliç Sarması
Ispanaklı Piliç sarması
Malzemeler:
4 adet piliç göğüs
500 gr ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan küçük doğranmış
100 ml krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı muskat rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tavuk göğüs etlerini yarım cm kalınlığa gelecek şekilde döverek ya da bıçakla inceltiniz
(yaklaşık15x15 cm )
Ispanakları iyice yıkayıp sularını süzdürünüz ve iri doğrayınız
Zeytinyağını vok tavaya alarak kızdırınız ve soğanları sarartınız
Ispanakları ekleyiniz ve sulanmamaları için sürekli karıştırarak soteleyiniz
Tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ıspanakları tavada tekrar çevirip ocağı söndürünüz
Sotelediğiniz ıspanağa krema ile kaşar peyniri ilave ettikten ve iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız
Tavuk göğüslerini pişireceğiniz ızgarayı kızdırınız
Hazırladığınız ıspanaklı içi piliç göğüslerine paylaştırdıktan sonra her birini rulo halinde sarınız ızgarada her tarafını güzelce pişiriniz
Arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis ediniz
Afiyet olsun
Pembekekik sitesinden
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul