Yalnız Mesajı Göster

Kelecoş - Erzurum Yöresi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelecoş - Erzurum Yöresi




Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan ve Elazığ'da Kelecoş,Erzurum'da keleçaşı,Ağrı,Van ve Hakkari'de Keledoş adıyla anılır





Malzemeler;
  • 8 adet sırın
  • 150 grlık 1 adet kurut
  • 150 gr kavurma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 125 gr tereyağı
  • 200 grdövülmüş ceviz
Hazırlanışı;

Kurut bir gece önceden suya konur ve yumuşayınca ezilirp,suyu süzülerek tuzu alınırKurut koyu ayran kıvamına getirilirAyran sürekli karıştırılarak ısıtılırİçine ezilmiş sarımsak konur
Sırının üzerine ceviz ve tereyağı gezdirilerek fırında kızartılırÜzerine kurut ayranı dökülerek yumuşaması sağlanır
Soğan yemeklik doğranır ve tereyağında kavrulurKavurma eklenirSırının üzerine kavurma dökülerek servis yapılır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla