Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Fırın Enginar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Fırın Enginar





Malzemeler
  • Enginar 4 Adet
  • Kuzu Eti ½ Kg
  • Garnitür 1 Kavanoz
  • Dereotu ½ Demet
  • Tereyağı 4 Yemek Kaşığı
  • Un 1 Yemek Kaşığı
Hazırlanışı

Enginar temizlenir göbek halinde limonlu suda bekletilir
Etin yarısı büyük diğer yarısıda küçük kuşbaşı doğranır
Kızdırılmış çelik tencereye büyük et parçaları atılır ve kavurulur
Pişer gibi olunca küçük parçalar atılır
Kavrulunca garnitür eklenir kendi suyunda pişirilir
Limonlu sudan alınan enginar sıcak suda 20 dakika kadar haşlanır
Sudan çıkarılan enginar hafif yağlanmış tepsiye alınır
Göbeğine büyük parça etler konulur
Kalan küçük et parçalı garnitür etrafına yayılır
Bir kasede un 2 bardak su ile çırpılır tuz ilave edilir
Karışım tepsinin kenarında yavaş yavaş ilave edilir
Isıtılmı fırına alınan tepsimizi kendi istediğimiz pişirme süresinde pişirilir
Pişmesine yakın üzerine ince doğranmış dereotu ilave edilir 3 dakika daha pişirilir

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla