Konu
:
Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası
Schwarzwälderkirschtorte
(Karaormanlar Vişne Pastası)
Almanya'nın 1930lu yıllarından beri en tanınmış ve sevilen bir pastasıdır
Adı ve tadı, sadece Almanya sınırları içerisinde kalmayıp, dünyanın pek çok ülkesine yayılmıştır
En önemli malzemeleri, vişne içkisi ile ıslatılan çikolatalı hamuru ve vişnedir
Üzerinin süslemesi için sahne (krema) ve çikolata kullanılır
Schwarzwälder Kirschtorte (kara ormanlar pastası)nın adının nereden geldiği pek bilinmemekle beraber, üzerinin bitter çikolatalarla dekore edilmesinin Karaormanlara benzetilmesinden geldiği sanılmaktadır
İkinci bir husus da, pastanın yapılmasında kullanılan vişne içkisinin, Schwarzwald (Karaormanlar) bölgesinde yapılmakta olduğudur
Wikipedia
Schwarzwälderkirschtorte
( Karaormanlar vişne
Pastası)
Malzemeler:
Taban hamuru (pandispanya) için
250g Seker
300g Un
2 Yemek kasigi Kako
5 Yumurta
İçi için
1 litre sahne (krema)
50g şeker
Kremayı sertleştirmek için 3 yaprak jelatin
400g çekirdeği çıkartılmış vişne (dondurulmuş vişne de olabilir
)
1/4 litre vişne suyu
4 silme yemek kaşığı nişasta
50-100g visne içkisi (vişne likörü kullanılabilinir)
Süslemek için:
Yaprak haline getirilmis bitter çikolata
Pandispanyanın hazırlanışı
Şeker ve Yumurtaları aşağı yukarı 10 dakika mixerle köpürünceye kadar çırpın
Un ve kakaoyu eleyerek şekerli yumurta karışımına dikkatlice kaşıkla yedirin
Yuvarlak pasta kalıbını yağlayarak (28cm) boşaltıp 180-200 derecede aşağı yukarı 30 dakika pişirin
Piştikten sonra, pastayı ters çevirerek soğumaya bırakın
Bir gün önceden hazirlanması tavsiye edilir
Yapılışı
Pişmiş hamuru enine 3 eşit parçaya bölün
Soğutulmuş kremayı şekerle sertleşinceye kadar çırpın
Pasta aynı gün içerisinde yenilecekse başka bir şey koymaya gerek yok
Sonra yenilecekse jelatin konulması gerek
1/4 litre vişne suyuna nişastayı ilave edip kaynatın
Sonra ocaktan alıp vişneleri de karıştırarak soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra üzerine 20 ml vişne içkisini de ekleyerek pişmiş pandispanyanın üzerine yayın
Onun da üzerine kremayı yayın
Bunun üzerine kestiğiniz pandispanyanın birini koyup elinizle biraz bastırın
Vişne içkisinden üzerine damlatıp üzerine krema yayın
Bunun da üzerine 3
parça pandispanyayı kapatın ve tekrar vişne içkisi damlatın
Geri kalan kremayı üzerine ve yanlara muntazaman yayın
Bitter çikolatayı bıçakla kazıyıp pastanın yanlarına ve üzerine serpiştirin ve vişne taneleri sıralayarak krema ile isteğinize göre süsleyin
Afiyet olsun
Chefkoch'tan alıntıdır
Not:Viçne içkisini kremanın içine de koyabilirsiniz; veya bir gün öncesinden vişneleri içkinin içerisinde bekletebilirsiniz
Pastayı çocuklar da yiyecekse içki konulmaması gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul