Konu
:
Narlı Donmuş Yoğurt
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Donmuş Yoğurt
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Donmuş Yoğurt
Narlı Donmuş Yoğurt
Malzemeler
2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1
5 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı nar aromalı şurup
1/2 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
[*]
Nar suyu ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın
[*]
Limon suyunu ekleyip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
[*]
Bir kapta yoğurdu, nar aromalı şurubu ve nar suyu karışımını iyice karıştırın
[*]
Hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzlukta en az 3-4 saat (veya buzdolabında ertesi güne kadar) bekletin
[*]
Karışım iyice soğuduğunda dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA:
Dondurma makinesinin haznesinin tabanı ve çevresi eşit oranda donduğu için içine aktarılan malzemeyi karıştırırken eşit oranda donma sağlar, yapılış esnasındaki küçük buz kristallerinin oluşmasını engeller ve karıştırırken küçük hava kabarcıkları katarak dondurmaya daha hafif bir kıvam verir
Dondurma, sorbet veya donmuş yoğurdu dondurma makinesi olmadan da yapmanız mümkündür
İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek
Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olduğunca geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir
Daha geniş bir alana yayılan dondurma daha hızlı donacaktır
Kap olarak benim tavsiyem paslanmaz çelik veya cam
Eğer mümkünse de buzluğunuzu en soğuk ayarına getirin
Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve tepesini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin
Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin
Ardından kabı buzluğa yerleştirin
Tamamıyla soğuyup dondurma kıvamına gelene kadar her 30 dakikada bir buzluktan çıkartıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp buzluğa geri koyun
Birkaç sefer bu işlemi tekrarladığınızda karışımın kenarlarında buz parçaçıkları görmeye başlayacaksınız
Bu çırpma işleminin sebebi de onları kırıp karışıma yedirmek
3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir
Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha bekletin
Afiyet Olsun
Bu da yoğurt sevmeyenlere nar ikramımızdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul