Konu
:
Laz Boregi
Yalnız Mesajı Göster
Laz Boregi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Laz Boregi
Eee bir lazdan besamel soslu firinda tavuk tarifi beklenemez
Hic bir tada degismeyecegim lezzette bir tarif verecegim simdi sizlere
Yapimi biraz zor gorunebilir, gerci benim gibi bir seferde mahalleye yetecek kadar yufka acabilen biri icincocuk oyuncagi
Biraz becerikli olanlar yapip yesinler, yerken de bana dua etsinler
Yufka neyin acamayanlar (beceriksizler) hic bulasmasinlar bu ise, oyle hazir yufkayla falan lezzetli olmuyor bastan soyleyeyim
Malzemeler:
Yufkası için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un
Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin
yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün
her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın
Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir
Böreğin tarifi:
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım
En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk
pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın
Şerbetini de pişirip, ılıtın
fırından çıkan böreğin üzerine dökün
Afiyet bal şeker olsun
NOT
:Arzuya gore boregi citirli yemek isteyenler boregin uzerine serbet dokmesinler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul