Konu
:
Turunç Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Tatlısı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Tatlısı
Bir arkadaşımın bana önerdiği bir tariftir
MALZEMELER
Turunç
7 Adet
Şeker
750 Gr
Su
Yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Turunç kabukları
portakal dilimi şeklinde soyulur
(5'er dilim olacak şekilde)
Dilim dlim soyulan kabuklar
,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır
Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (Turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur
Yaklaşık 40 saat kadar suda kalır,
Fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir
Böylelikle acısının çıkması sağlanır
Turunçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri ve
suyu turunçların üstüne çıkacak kadar
su ilave edilerek reçel gibi pişirilir
Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul