Yalnız Mesajı Göster

Turunç Tatlısı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Tatlısı





Bir arkadaşımın bana önerdiği bir tariftir



MALZEMELER
  • Turunç 7 Adet
  • Şeker 750 Gr
  • Su Yeteri kadar



HAZIRLANIŞI


Turunç kabukları portakal dilimi şeklinde soyulur (5'er dilim olacak şekilde)
Dilim dlim soyulan kabuklar,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır
Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (Turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur
Yaklaşık 40 saat kadar suda kalır,
Fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir
Böylelikle acısının çıkması sağlanır
Turunçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri ve suyu turunçların üstüne çıkacak kadar su ilave edilerek reçel gibi pişirilir
Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla