Konu
:
Şehzade Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şehzade Tatlısı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehzade Tatlısı
Dipnot : Ablam yaptı denenmiş tarif
Hamuru için;
250 gr
tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
Mantolamak için;
Süt
Mor haşhaş
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon
1
Fırınınızı 200 C de ısıtmaya başlayın
2
Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün
Ortasını havuz yapın
3
Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin
4
Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin
5
Vanilyayı karışıma ekleyin
6
Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin
7
Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin
Not:
Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz
8
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın
9
Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın
10
Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak
kadar fırında pişiriniz
11
Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız
12
Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz
13
Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız
Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul