Konu
:
Kayısılı Tavuk Göğsü Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Tavuk Göğsü Tatlısı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Tavuk Göğsü Tatlısı
K
ayısılı Tavuk Göğsü
T
atlısı
M
alzemeler:
M
uhallebisi için
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
Ü
zeri için
1 paket kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi veya kakao
İçine Sarmak için
16 adet kayısı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
H
azırlanışı
Muhallebisi için verilen malzemeleri tencereye alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin
Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın
Muhallebiyi kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine yayın
Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin
Tavuk göğsü tatlısının içine koymak için kayısıları ortadan ikiye bölün
Kayısı ve pudra şekerini tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Muhallebiyi dolaptan alıp alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın
Rulo olacak büyüklükte kareler kesip kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştirin
Yavaşça sararak rulo yapın ve servis tabağına alın
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Yüksek topuklar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul