Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çorbası - Ordu Usulü

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çorbası - Ordu Usulü






Malzemeler
  • Kış Kabağı 1 Kabağın Yarısı
  • Taze Fasulye1 Avuç
  • Mısır Unu ½ Yemek Kaşığı
  • Tuz 1 Tatlı Kaşığı
  • Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
  • Kuru Soğan 1 Adet
  • Domates 1 Adet
  • Maydanoz ½ DemetSu 2 Litre



Hazırlanışı


Kabak soyulup dilimlenir Taze Fasulyeler haşlanır Bir tarafta su kaynatılır daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp haşlanır Aynı suya ayıklanıp bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır Tuz konulur Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir Bir taşım daha kaynatılarak pişince Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir
Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla