Konu
:
Kabak Çorbası - Ordu Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çorbası - Ordu Usulü
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çorbası - Ordu Usulü
Malzemeler
Kış Kabağı
1 Kabağın Yarısı
Taze Fasulye
1 Avuç
Mısır Unu
½ Yemek Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
Kuru Soğan
1 Adet
Domates
1 Adet
Maydanoz
½ Demet
Su
2 Litre
Hazırlanışı
Kabak soyulup dilimlenir
Taze Fasulyeler haşlanır
Bir tarafta su kaynatılır
daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp
haşlanır
Aynı suya ayıklanıp
bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır
Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır
Tuz konulur
Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur
Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır
Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir
Bir taşım daha kaynatılarak pişince
Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul