Yalnız Mesajı Göster

Halep Çorbası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halep Çorbası









Malzemeler
  • Patates 4 Adet
  • Havuç 1 Adet
  • Şalgam 2 Adet
  • Maydanoz ½ Demet
  • Pirinç 2 KahveFincanı (Kırık)
  • Yumurta 2 Adet
  • Karnıbahar 1 Adet
  • Etsuyu 6 Su Bardağı
  • Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
  • Limon 1 Adet




Hazırlanışı



Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın
Havucu temizleyip ince ince kıyın Pirinci yıkayıp suyunu süzün
Et suyunu güvece dökün Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin
Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu ekleyip pişirmeye devam edin
Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın
Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin
Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin
Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın
Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın
Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin
Birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Afiyet Olsun

Not:Bu tarifi özellikle Yılbaşı menüsünde fırınlanmış hindi yemeklerinden önce mideyi hazırlayıcı başlangıc olarak sunabilirsiniz!!!

Alıntı Yaparak Cevapla