Konu
:
Halep Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Halep Çorbası
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halep Çorbası
Malzemeler
Patates
4 Adet
Havuç
1 Adet
Şalgam
2 Adet
Maydanoz
½ Demet
Pirinç
2 KahveFincanı (Kırık)
Yumurta
2 Adet
Karnıbahar
1 Adet
Etsuyu
6 Su Bardağı
Tereyağı
1 Çorba Kaşığı
Limon
1 Adet
Hazırlanışı
Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın
Havucu temizleyip ince ince kıyın
Pirinci yıkayıp suyunu süzün
Et suyunu güvece dökün
Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin
Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu ekleyip pişirmeye devam edin
Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın
Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin
Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin
Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın
Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın
Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin
Birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Not:Bu tarifi özellikle Yılbaşı menüsünde fırınlanmış hindi yemeklerinden önce mideyi hazırlayıcı başlangıc olarak sunabilirsiniz!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul