Konu
:
Patates Yağlama (Gaziantep Yöresi)
Yalnız Mesajı Göster
Patates Yağlama (Gaziantep Yöresi)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Yağlama (Gaziantep Yöresi)
Patates Yağlama
Malzemeler
1/2 kaşık salça
1 küçük soğan
4 adet küçük patates
1/2 demet maydanoz
sıvı yağ,tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun
Patatesi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tabağın içinde çatal veya bir bardağın altı ile ezerek püre haline getirin Soğanın üzerine salçasını ilave edip bir kaç kez onu da çevirip kavurun ve üzerine patates püresini ilave edin
Tuz, karabiber ve pulbiberini ayrıca küçük küçük doğradığınız maydanozu ilave edip kaşırtırdıktan sonra altını kapatın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul