Konu
:
Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü
Kuzu Etli Arapsaçı
Malzemeler
Arapsaçı
1 Kg
(semt pazarlarında bulunur)
Kuzu Eti
400 G
r
(kuşbaşı)
Kuru Soğan
1 İrice
Limon Suyu
1 Adet
Un
2 Yemek Kaşığı
Tuz , karabiber
Hazırlanışı:
Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz
Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz
[*]
Arzu edilirse arapsaçını kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz
Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş olursunuz
[*]
Soğan ile birlikte etleri kavuruyoruz
Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave ediyoruz
Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz
[*]
Altını söndürmeden önce 1 limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave ediyoruz
Kısa bir süre daha kaynatıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul