Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü



Kuzu Etli Arapsaçı





Malzemeler

  • Arapsaçı 1 Kg (semt pazarlarında bulunur)
  • Kuzu Eti 400 Gr (kuşbaşı) Kuru Soğan 1 İrice
    Limon Suyu 1 Adet
    Un 2 Yemek Kaşığı
  • Tuz , karabiber


Hazırlanışı:
Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz [*]Arzu edilirse arapsaçını kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş olursunuz[*]Soğan ile birlikte etleri kavuruyoruz Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave ediyoruz Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz[*]Altını söndürmeden önce 1 limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave ediyoruz Kısa bir süre daha kaynatıyoruzAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla