Konu
:
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği
08-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği
Taze Bamya Nasıl Temizlenir?
Malzemeler:
500 gr
Taze Bamya
Ön Söz:
Taze bamya pişirilmezden önce ayıklanır ve sert yapılı baş kısımları külah şeklinde kesilerek temizlenir
Bu temizleme işlemi zaman aldığı için yorucudur
Kimi ev hanımları, bamyaların baş kısımlarını kolaylık olsun diye düz keserler
Baş kısmı düz kesilen bamyalar pişirilirken salya bırakırlar
Ayrıca, düz kesilmiş bamyalar yemeğin görselliği bakımından hoş görüntü oluşturmaz
Taze Bamyalar
Canım bamyaların baş kısımlarından külah çıkarılıyor
Uğraşı sonucu çıkartılan külahlar
Maharetini Göster:
Ayıklanmış bamyalar tek tek ele alınır ve gövde kısmı sol el yardımıyle tutulur
Sağ elde tutulan keskin bir bıçak yardımı ile bamyaların baş kısımları soldan sağ doğru yani;saatin akrep ve yelkovanının dönüş istikamatinin tersi yönde hareketle kesilerek külah olarak çıkartılır
Bu şekilde temizlenmiş bamyalar bir güzel yıkanıp süzüldükten sonra pişirilmeye hazırdır
Sonrası malum
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul