Konu
:
Fırında Dereotlu Peynirli Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Dereotlu Peynirli Kabak
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Dereotlu Peynirli Kabak
Fırında Dereotlu Peynirli Kabak
Kabakta sandal sefası sizi bekliyor
Malzemeler
Kabak
5 Adet
Beyaz Peynir
½ Su Bardağı
Dereotu
1 Tutam
Kaşar Peynir
½ Kase
Pul Biber
Beşamel Sos İçin
Teryağı
1 Tatlı Kaşığı
Un
1 Tatlı Kaşığı
Süt
½ Su Bardağı
Hazırlanışı
Kabakları soyun
Her kabağı enine ikiye bölerek kabakları sandal haline getirin
Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini hafifçe oyun
Hazırladığınız kabakları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın ve süzün
Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın
Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun
Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin
Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin
Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz
Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul