Yalnız Mesajı Göster

Fırında Dereotlu Peynirli Kabak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Dereotlu Peynirli Kabak



Fırında Dereotlu Peynirli Kabak




Kabakta sandal sefası sizi bekliyor

Malzemeler
  • Kabak 5 Adet
  • Beyaz Peynir ½ Su Bardağı
  • Dereotu 1 Tutam
  • Kaşar Peynir ½ KasePul Biber

Beşamel Sos İçin
  • Teryağı 1 Tatlı Kaşığı
  • Un 1 Tatlı KaşığıSüt ½ Su Bardağı

Hazırlanışı


Kabakları soyun Her kabağı enine ikiye bölerek kabakları sandal haline getirin
Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini hafifçe oyun
Hazırladığınız kabakları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın ve süzün

Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın
Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun

Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin
Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla