Yalnız Mesajı Göster

Kanser Ve Şeker Üzerine...

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Ve Şeker Üzerine...



Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi
önlenebilir;

* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin

* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin

* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin Taş devri diyetini uygulayın

* Bol taze sebze ve meyve yiyin

* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin

* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin

* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin

* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının Kutu sütü tüketmeyin Mümkünse marda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin

* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin

* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin

* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!!!! )

* Stresten uzak durun

* İyi uyuyun

* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun

* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın

* Yeteri derecede egzersiz yapın

* Aşırı alkol kullanmayın

* İşlenmiş soya ürünü yemeyin

* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir

* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler

* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir

* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın


Prof Dr Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı


Alıntı Yaparak Cevapla