08-04-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanser Ve Şeker Üzerine...
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi
önlenebilir;
* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin Taş devri diyetini uygulayın
* Bol taze sebze ve meyve yiyin
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin
* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin
* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının Kutu sütü tüketmeyin Mümkünse marda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin
* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin
* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!!!! )
* Stresten uzak durun
* İyi uyuyun
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın
* Yeteri derecede egzersiz yapın
* Aşırı alkol kullanmayın
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir
* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın
Prof Dr Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı
|
|
|