08-04-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinler Neleri İçeriyor? Neye Yarıyor?
Erik

Potasyum, Demir, B vitamini Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor, enerji veriyor
Ravent

Magnezyum, Manganez, Kalsiyum, B vitamini Sağlıklı kemiklerin oluşumuna katkıda bulunuyor
Dana Eti

Demir, Protein ve Potasyum Soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı iyileştirci etkiye sahip
Lahana Turşusu

Laktik asit bakterileri ve B12 vitamini Tümör oluşumunu önlüyor
Kereviz

Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum kabızlık, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkili
Shııtake Mantarı

Lentinan, D vitamini Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser oluşumunu engelliyor
Soya

Yağ, E vitamini ve Protein E vitamini hücreleri koruyor, kanser riskini azaltıyor
Ispanak

A vitamini, Folik Asit, Magnezyum, E vitamini, Manganez Sinirleri güçlendiriyor Özellikle hamilelikte tavsiye ediliyor
Tofu

Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum Metabolizmayı uyarıyor Kemik yoğunluğu için önemli
Domates

Likopen, Folikasit, Tyrosin Likopen kansere karşı koruyor, folikasit hücre yapımını uyarıyor
Ton Balığı

Omega3 yağ asidi, D vitamini, Potasyum, İyot Kolesterol düzeyini düşürüyor, sinir hücrelerini koruyor
Kırmızı Üzüm

Phyto-östrojen, Potasyum, Kalsiyum Yüksek tansiyona karşı iyi geliyor, trombozları önlüyor
Limon

C vitamini ve Glucarate Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, Mide Kanserini önlüyor
*Alıntı*
|
|
|