Yalnız Mesajı Göster

Karides Güveç - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides Güveç - By Lodos









Malzemeler
  • 500gr Karides
  • 3 adet Domates
  • 2 Orta boy Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 4 Adet Çarliston Biber
  • ½ Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
  • Tuz,Kırmızı pul Biber
Hazırlanışı


1) Karidesleri çözdürüp suyunu süzgeçte süzdürelim Bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim Karidesleri kaynayan suya atıp 2 dakika kaynatalım ve sudan çıkaralım (Fazla tutarsanız karidesler çok yumuşayıp dağılabilirler)

2) Güveç kabına 3-4 kaşık zeytinyağı koyalım Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları bu yağda 3-4 dakika soteleyip, doğradığımız biberleri ekleyelim ve sotelemeye devam edelim Kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri ilave edelim Domatesler suyunu çekinceye kadar harlı ateşte pişirelim

3) Haşlanmış ve süzülmüş karideslerimizi güveç kabına ilave edelim ocağın altını kısalım En fazla 2-3 dakika daha pişirip güveci ocaktan alalım

4) Rendelenmiş kaşar peynirini güzelce güvecin üzerine yayalım Fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyinceye ve üstü kızarıncaya kadar güveci fırında tutalım


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla